انسانها همیشه بهدنبال پیدا کردن راهی برای غلبه بر آثار پیری هستند. حتما شما نیز تاکنون باخود اندیشیدهاید که ممکن است یک اکسیر معجزهآسا برای از بین بردن آثار پیری وجود داشته باشد؟ افراد زیادی برای پیدا کردن اکسیر جوانی و از بین بردن چین و چروکها، پوست و جان خود را در معرض انواع و اقسام محصولات شیمیایی جوانکننده پوست قرار میدهند؛ اما راه دور نروید: آن اکسیر، چای سبز است که در آشپزخانه شما پیدا میشود و در از بین بردن آثار پیری معجزه میکند.
انسانها همیشه بهدنبال پیدا کردن راهی برای غلبه بر آثار پیری هستند. حتما شما نیز تاکنون باخود اندیشیدهاید که ممکن است یک اکسیر معجزهآسا برای از بین بردن آثار پیری وجود داشته باشد؟ افراد زیادی برای پیدا کردن اکسیر جوانی و از بین بردن چین و چروکها، پوست و جان خود را در معرض انواع و اقسام محصولات شیمیایی جوانکننده پوست قرار میدهند؛ اما راه دور نروید: آن اکسیر، چای سبز است که در آشپزخانه شما پیدا میشود و در از بین بردن آثار پیری معجزه میکند.
افراد چگونه پیر میشوند
بر اساس نظریه رادیکالهای آزاد، فرآیند پیری در اثر واکنش شیمیایی از داخل سلولها صورت میگیرد. در اثر این واکنش، مواد سمی که آنها را با نام رادیکالهای آزاد نیز میشناسیم، تولید میشوند. در این مرحله، فرآیند پیری فرد شروع میشود. مولکولهای این رادیکالها به سلولهای سالم آسیب میرسانند و اکسیژن سلولها را خالی میکنند، از طرف دیگر باعث کاهش تولید کلاژن میشوند. لازم است بدانید کلاژن نقش حیاتی در حفظ حالت کشسانی و درخشندگی پوست دارد. به عبارت دیگر، این کلاژن است که پوست فرد را شاداب و سرزنده نگه میدارد.
به این ترتیب، به هر اندازه که این رادیکالهای آزاد در بدن فرد بیشتر حضور داشته باشند، فرد ظاهر پیرتری پیدا میکند. در این بین عواملی نظیر پرتوهای فرابنفش، رژیمهای غذایی نامناسب، مصرف دخانیات و… به افزایش رادیکالهای آزاد کمک میکند.
اکنون وقت آن فرا رسیده است که ببینیم این چای برای مبارزه با پیری چه خاصیتهایی را در آستین پنهان دارد:
1-جلوگیری از پیر شدن سلول ها
بر اساس نتایج یک تحقیق در چین، سلولهای آقایانی که چای سبز میل میکنند نسبت به مردهایی که از این چای نمینوشند، کندتر پیر میشود. محققین، وجود آنتیاکسیدانهای موجود در این چای را دلیل این امر میدانند.
2-محافظت از زانوها
چای سبز سرشار از مادهای به نام فلاونوئید است، این ماده به سالم و جوان ماندن مفاصل زانو کمک میکند. این ماده در کاهش تخریب غضروف و کلاژن در مفاصل تاثیر دارد. فلاونوئید از رماتیسم و ورم مفاصل نیز جلوگیری میکند.
3- شاداب نگه داشتن پوست
چای سبز، حاوی آنتیاکسیدان و مرطوبکنندهای بسیار عالی است که با خاصیت پاککنندگی خود باعث درخشندگی پوست میشود. برای این کار کافی است تا یک تکه پارچه نخی را داخل فنجانی که چای سبز در آن وجود دارد فرو برده و باقیمانده چای سبز را بر روی پوست صورت خود بمالید.
چای سبز چگونه باعث کاهش سرعت پیری میشود؟
چای سبز دارای غلظت بسیار بالایی از پلیفِنُل و کاتچین است. به عبارت سادهتر، این مواد که آنها را با عنوان آنتیاکسیدان هم میشناسیم به نابود کردن رادیکالهای آزاد کمک میکنند و در نتیجه فردی که چای سبز مینوشد، پوستی شاداب و جوان دارد.
چای سبز سرشار از OPC، است. این ماده را به عنوان یکی از موثرترین آنتیاکسیدانها میشناسیم و گفته میشود که در کاهش پیری زودرس تاثیر زیادی دارد. البته این ماده باید حتما از داخل، به سلولهای بدن برسد و نتیجه اثربخشی تماس موضعی این آنتیاکسیدان قوی با پوست بدن هنوز مشخص نشده است؛ اما انتظار میرود که به صورت استعمال موضعی نیز بتوان روی خاصیت مواد موجود در چای سبز، حساب باز کرد.
همانگونه که در بالا هم اشاره کردیم، رادیکالهای آزاد نقش بسیار مهمی در فرآیند پیری دارند و خوشبختانه چای سبز حریف بسیار خوبی برای رادیکالهای آزاد بهشمار میآید. با این حساب پیشنهاد میکنیم نوشیدن چای سبز را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید، تا در کنار بهره بردن از خواص دیگر چای سبز، به لطف ترکیبات موجود در این چای، به پوست خود شادابی و جوانی را هدیه دهید.
چای سبز چگونه سلول های سرطانی را از بین میرد؟
بر اساس مطالعه محققان ترکیبی به نام «اپی گالو کاته کین سه گالات» با
نام اختصاری ای.جی.سی.جی (EGCG) در چای سبز وجود دارد
که آغازگر روندی داخل میتوکندریها برای کشتن سلولهای سرطانی میشود؛ البته بدون
آنکه به سلولهای سالم، صدمهای برسد.
این ماده به عنوان آنتی اکسیدانی شناخته شده بود که در برابر بیماریهای
تخریبی مرتبط با سن میایستند.
محققان بر این باورند که ماده EGCC قادر است یادگیری را افزایش دهد و قدرت حافظه را بهبود بخشد.
ماده یاد شده به میتوکندری سلولهای سرطان حمله، و روندی را آغاز میکند که در نهایت به تخریب این سلولها میانجامد.
با تداوم این روند مقابله با میتوکندری، مکانیزم محافظت از سلول سرطانی نیز صدمه میبیند در حالی که چنین روندی توسط مادهEGCG در سلولهای طبیعی ایجاد نمیشود.
هنگامی که سلولها توانایی تقسیم و رشد عادی خود را از دست میدهند این موضوع منجر به تسخیر، تخریب و فاسد شدن بافتهای سالم میشود و در نهایت، سرطان ایجاد خواهد شد.
از اجتماع این سلولهای سرطانی و تخریب سلولهای بافتهای سالم توده ای به نام تومور ایجاد میشود. اگر تومور به لایهای محدود ختم شود و به سایر بافتها و ارگانها سرایت نکند تومور خوش خیم (غیرسرطانی) است و اگر تومور گسترده شده یا به طور بالقوه قابلیت پخش شدن و احاطه کردن سایر بافتها و ارگانها را داشته باشد بدخیم یا سرطانی نامیده میشود.
برخی از شکلهای سرطان متاستاز (Metastasize) میکنند به این معنی که خصوصیت تهاجمی پیدا کرده و به سایر بافتهای بدن، عمدتا از طریق خون و لنف، سرایت میکنند و تومورهای جدیدی را ایجاد میکنند.